Trio MiseEnScene čine Mia Elezović na klaviru, Vlatka Peljhan na violini i Bruno Philipp na klarinetu. Ovi ugledni glazbenici uljepšali su jesensku večer zabočke Gradske galerije koja je okupila brojne zaljubljenike u klasičnu glazbu.

Mia Elezović hrvatska je pijanistica i glazbena pedagoginja koja je diplomirala i magistrirala klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Zvjezdane Bašić, a kasnije se usavršavala na studijima u Beču i Frankfurtu. Na poziv japanske vlade boravila je na Sveučilištu u Kawasakiju gdje se bavila istraživačkim radom na temu suvremenih japanskih skladatelja za klavir. Magistrirala je u New Yorku na Manhattan School of music. Nastupala je na brojnim međunarodnim pijanističkim natjecanjima te je primila brojne nagrade. Gostovala je s mnogim ansamblima za suvremenu glazbu, a trenutačno radi kao profesorica na Conservatoire Royal de Liège u Belgiji i na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

Vlatka Peljhan hrvatska je glazbenica koja je diplomirala violinu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Studij je nastavila u Rotterdamu gdje je magistrirala violinu i violu. Nastupala je na brojnim solističkim koncertima, ali i kao članica ansambala na brojnim međunarodnim festivalima komorne glazbe, a usavršavala se kod svjetski poznatih umjetnika kao što su Isaac Stern, Leon Fleicher, članova svjetskih kvarteta kao što su Emerson, Juilliard, Borodin, Borodin, Bártok, Smetana i Grieg trija. Trenutačno je koncertna majstorica Opernog orkestra Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i profesorica komorne glazbe na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Bruno Phillip jedan je od najistaknutijih predstavnika mlađe generacije hrvatskih klarinetista. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a usavršavao se na konzervatoriju u Francuskoj. Broji mnoge solističke nastupe uz relevantne hrvatske ansamble. Osvojio je brojne nagrade na hrvatskim i stranim natjecanjima, a trenutačno je profesor klarineta u Glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu te je član Hrvatskog društva glazbenih umjetnika.

Na koncertu u Galeriji grada Zaboka glazbenici su u nešto više od sat vremena izveli program raznolikih autora. Posjetitelji su prvo imali prilike odslušati skladbu D. Milhauda, Suitu za klarinet, violinu i klavir: „Ouverture“, „Divertissemenet“, „Jeu“, „Introduction et final“, a zatim je Mia Elezović izvela na klaviru skladbu „All that blues“ Srđana Dedića. Nakon nje je trio  odsvirao djelo I. Stravinskog, „Priču o vojniku“ koje je prvotno bilo zamišljeno za sedam glazbala, a naknadno pilagođeno za violinu, klarinet i klavir. Izveli su nekoliko dijelova skladbe: „Marche du Soldat“, „Le Violon du Soldat“, „Un petit Concert“, „Tango – Valse – Ragtime“, „Danse du Diable“. Klarinetist Philipp predstavio je ukratko glazbeno djelo i upoznao publiku s pozadinom skladbe koja je motivirana ruskom bajkom o vojniku koji je na putu kući prodao svoju dušu vragu. Nakon virtuozne izvedbe Stravinskog violinistica Peljhan izvela je Sonatu br. 2 za violinu solo „Ballade“ čiji je autor E. Esaÿe, a zatim je klarinetist Bruno Philipp odsvirao CARNYX za klarinet solo S. Nichifora. Ansambl MiseEnScene završio je koncert lakim notama A. Grgina odsviravši Trio za klarinet, violinu i klavir.

Ljubitelji glazbe mogli su uživati u prožimanju instrumenata triju hrvatskih glazbenika čija se imena nerijetko vežu za uzore u renomiranom glazbenom svijetu i koji ostavljaju trag svojim izvedbama. Zabočka je publika zadovoljno otpratila glazbenike zahvalivši im na pozitivnom duhu koji su joj prenijeli svojim performansom.

Lucija Mlakar