Likovna radionica umjetničke grafike održava se u sklopu Kulturne manifestacije Dani Gjalskog od 2007. godine. Zamišljena je i ostvarena kao prezentativno praktična aktivnost na kojoj sudionici stječu znanja i likovno se izražavaju u umjetničkim grafičkim tehnikama. Razlikujemo četiri osnovne grafičke metode: duboki, viski, plošni i protisni tisak. One se manifestiraju kroz mnoge grafičke tehnike ili mehaničke ili kemijske izrade matrice. Sudionici radionice svake godine imaju priliku upoznati i iskušati neke od njih poput: suhe igle, bakropisa, akvatinte, linoreza, serigrafije, šablonskog tiska ili litografije. Iako se radionica bazira na upoznavanju tradicionalnih umjetničkih tehnika, radioničari često izrađuju artefakte koje vežemo uz domenu primijenjene umjetnosti ili dizajna, a  kojima je neka od grafičkih tehnika baza za oblikovanje.

Proteklih 15 godina više od 150 sudionika, inspiriranih likom i djelom Ksavera Šandora Gjalskog, izrađivalo je grafičke listove i artefakte u različitim grafičkim tehnikama.

Teme radionica su raznovrsne:

O voditeljici radionice:
Carmen Bačura Potočić, umjetnica i likovna pedagoginja, rođena je 15. travnja 1972. godine u Zagrebu. Nakon završene Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn započinje studij na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, nastavnički smjer, gdje je diplomirala u klasi prof. Eugena Kokota 1998. godine te stekla zvanje profesorice likovne kulture. Od studentskih dana aktivno izlaže na skupnim i samostalnim izložbama te je članica Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Predaje stručne predmete likovne umjetnosti i dizajna u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok od 1998. godine, a napredovanjem u zvanju 2017. godine stekla je status profesorice savjetnice. Tijekom pedagoškog rada više puta je uspješno mentorirala učenike dobitnike brojnih državnih nagrada i priznanja. Od 2007. godine voditeljica je Likovne radionice umjetničke grafike u sklopu Dana K. Š. Gjalskog u Zaboku. Autorica je udžbenika Grafičke tehnike za srednje škole s programima vizualnih umjetnosti i dizajna (izdanje ŠK, 2014.).

Likovno djelovanje obilježeno je slikarstvom, grafikom, crtežom i tehnikom kolaža. U recentnim radovima  istražuje i spaja grafičko svojstvo multiplikacije i  otiskivanja s ostalim likovnim tehnikama te trodimenzionalnim oblikovanjem, a nerijetko koristi i šivaći stroj kojim izrađuje tekstilne kolaže koje integrira u artefakte.