U srijedu 25. listopada, s početkom u 21,00 sat, džez glazbenici Sandra Halužan i Borko Rupena, održali su koncert i predstavili novi projekt, naslovljen Bosa ruha u Krčmi Polanović.

Sandra Halužan je vokalistica, vokalna pedagoginja, aranžerka i skladateljica koja svira više instrumenata, a potječe iz obitelji glazbenika pa je odmalena gajila ljubav prema glazbi i cijeli se obrazovni vijek educirala o njoj i u njoj se usavršavala. Održava solističke koncerte diljem zemlje, a djeluje i u raznim sastavima kao pjevačica, saksofonistica i klarinetistica. U siječnju 2022. godine snimila je album prvijenac Vu plavem/In The Blue koji izdaje Geenger Records.

Borko Rupena glazbenik je iz Buzeta, a inače diplomirani politolog koji živi i stvara u Zagrebu. Glazbom i bubnjevima bavi se od djetinjstva i rane mladosti, a za ljubav prema džezu inspirirala ga je rodna Istra. Eksperimentira sa zvukovima, ritmovima i melodijama, surađivao je s mnogim domaćim i stranim izvođačima, a član je u više glazbenih sastava.

Ovim koncertom, ujedno i projektom, nastalim pri izvođenju albuma Vu plavem, glazbenici nastoje istražiti sebe i svoje izričaje, originalno reinterpretirajući tradicijsku glazbu, a ujedno i eksperimentiraju s dosadašnjim znanjima, iskustvima i vještinama kako bi postigli novi zvuk. Novim zvukom ponovno upoznaju sebe i iznova stvaraju prepoznatljive melodije, ali u novom, njima svojstvenom ruhu. U kombinaciji pjevnih i sviračkih dijelova, uz različite kombinacije instrumenata te suigru glazbenika, njihov zaseban univerzum ponudio je specifičnu glazbenu atmosferu za jedan dio publike.

Tina Marušić