Regalerija je postavljanjem izložbe reljefa akademske kiparice Vande Jurković 21. listopada u 18.00 sati i službeno otvorila novu umjetničku sezonu. Vanda Jurković diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, magistrirala na Akademiji za likovno umetnost u Ljubljani, a zatim i doktorirala u Zagrebu. Danas radi na Grafičkom fakultetu u Zagrebu na Katedri za dizajn i slikovne informacije. Svoje je umjetničke radove izložila na brojnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Zanimljivost postavljene izložbe jest uvid u autoričinu viziju umjetnosti od recikliranja papira, reljefa na kojima se sijeku linije i tvore uvijek nove oblike – od konkretnoga prema apstraktnome. Simbolički naziv izložbe Tamo gdje se sijeku paralelne linije označuje kiparstvo kako ga sam autorica želi vidjeti, odnosno promatra umjetnost i njezinu sljubljenost s ambijentom gdje postaje konkretna slika u prostoru. Reljefi su za nju prostor reda i kaosa, a oblici koji nastaju u tom prostoru oživotvoruju ritam neprekidnim ponavljanjem. Ponavljanje linija sugerira valovitost glatke ili hrapave površine koju autorica tvori od novinskoga ili bijeloga papira i kolaža. Tako površine/reljefi postaju plohe na kojima kompozicije osvajaju prostor do beskonačnosti. Presijecanje linija upravo znači beskonačnost kretanja. Ponavljajućim elementima poput visine, ploha ili boja autorica stavlja umjetnost u funkciju igre kao dizajna prostora.

Autorica je svojim kiparskim vizijama osvježila prostor Regeneracijske galerije koji jedno vrijeme postaje zaista dizajn zidnoga.

Tina Marušić