Autorski projekt Josipe Anković i Josipa Ledine, koji su ujedno i glumci ove kazališne predstave Teatra „Exit“, predstavljen je zabočkoj publici 21. listopada u Multimedijskom centru grada Zaboka. Ova interaktivna predstava nasmijala je publiku, a opet na zanimljiv način pokazala aktualnost današnjih veza i brakova.

Radnja predstave Fešta započinje u 2025. godini kada mladi bračni par, koji je publiku dočekao već na samom ulazu u dvoranu, slavi svoju petu godišnjicu braka. Likovi, rođeni Dalmatinci, iskorištavaju svoj zavičajni govor pa na vrlo veseo i opušten način komuniciraju s publikom, obraćajući se gledateljima kao svojim prijateljima, kumovima ili rodbini. Josipa i Josip, autori i glumci predstave, počinju prepričavati gledateljima crtice iz svog bračnog života te se prisjećaju kako su se upoznali, zaljubili i dobili dijete. Cijela je priča isprepletena usputnim bračnim trzavicama. Dok likovi stvaraju sliku jednog uobičajenog bračnog para, kroz radnju predstave razotkrivaju mnoge bračne probleme koji vode do završnog kraha tog braka. Publika je cijelo vrijeme uključena u sam proces glume (u jednom su trenutku čak pojedini gledatelji na pozornici), a često prihvaća dane uloge i sama se aktivira svojim komentarima, koje pak glumci vješto iskorištavaju u predstavi. Odnos publike i glumaca vrlo je važan za sam tijek predstave jer upravo njihovo prožimanje stvara dojam opuštenosti i ležernosti. Predstava je vrlo dinamična, brza i uvjerljiva. Likovi rijetko stoje na jednome mjestu, a u nekoliko navrata čak i plešu ili skaču. Velika je važnost dana scenskom govoru koji je glasan, vedar i bez cenzure.

Iako je predstava vrlo duhovita te glumci svojim pošalicama cijelu priču predstavljaju kao nešto vrlo komično, ispod tog smijeha ističe se površnost današnjih veza i brakova. Što se dogodi kada vrijeme prođe i nestane one zaluđenosti s početka odnosa? Međusobno pomaganje, uvažavanje, shvaćanje i unakrsna podrška temelj su svih veza koje se vrlo lako raspadaju ne radi li se na njima. Situacije koje su prikazali glumci na sceni mogu se dogoditi (a vrlo često se i dogode) svakom paru, no upravo smijeh čini život lakšim i vedrijim u trenucima kada se čini da se sve raspada.